Jornada sobre pagament per generació al Consell Comarcal

  • Durant la jornada es presentarà la "guia per a la prevenció de residus comercials", resultant de la prova pilot de pagament per generació.
  • La jornada va destinada a ajuntaments i empreses.
L'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà organitza, el proper 12 d'abril al matí, una jornada per difondre el sistema de pagament per generació com a metodologia de recollida de residus i les possibilitats d'aplicació en el pagament de taxes municipals.

Durant la jornada es presentaran els resultats de la prova pilot de pagament per generació a la comarca, portada a terme entre el març del 2017 i l'octubre del mateix any. A més, es donarà a conèixer la Guia per a la prevenció de residus comercials, elaborada gràcies a les experiències obtingudes en càmpings, cases de colònies i cellers en la prova pilot.

En una segona part, els assistents es dividiran en dos grups temàtics. Un dels grups, format majoritàriament per les empreses, formarà una taula rodona on s'establiran sinergies i es debatran les possibilitats d'aplicació del sistema de pagament per generació en cadascun dels casos, resolent els possibles dubtes i qüestions que es manifestin durant la ponència de presentació de la prova pilot. 
El segon grup serà el format per alcaldes/ses, regidors/es, secretaris/es, interventors/es i tècnics municipals, els quals podran assistir a una ponència d'Ignasi Puig, especialista de la consultoria ENT, que exposarà l'estat de les taxes de residus a Catalunya, metodologies per establir-les i com aplicar un pagament per generació just tant pels consistoris com per les empreses.

Tots els interessats en assistir a la jornada cal que s'inscriguin prèviament a l'enllaç facilitat al web de Comentaris